DOLAR
47,1738
EURO
54,0144
ALTIN
6.103,83
BIST
13.981,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
27°C
Trabzon
27°C
Parçalı Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Çok Bulutlu
27°C
Reklam
Reklam

Mahalle muhtarı okul saldırısını anlattı: “Öğretmen çocukların üzerine kapanmıştı”

Mahalle muhtarı okul saldırısını anlattı: “Öğretmen çocukların üzerine kapanmıştı”
REKLAM ALANI
16.04.2026 17:32 | Son Güncellenme: 16.04.2026 20:34
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 10 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısında olay yerine ilk gidenler arasında bulunan mahalle muhtarı o anları anlattı. Muhtar Ökkeş Özen, “Çocuklar pencereden atlarken ‘Atlamayın’ dedik. Çocuklar da ‘Geliyor’ diyerek penceren atlıyorlardı. Kötü bir andı” dedi.

Dün merkez Onikişubat ilçesine bağlı Haydarbey Mahallesi’ndeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda yaşanan silahlı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda olay yerine ilk gidenler arasında yer alan Mahalle Muhtarı Ökkeş Özen, yaşananları anlattı. Silah sesleri üzerine okula gittiğini söyleyen Özen, “Ben muhtarlıktaydım. Silah seslerine koşarak geldik. O anda olanlar olmuş, çocuklarımız yaralanmış” dedi.

“Vefat eden öğretmen çocukların üzerine kapanmıştı”

Hayatını kaybeden öğretmenin çocukları korumak için üzerine kapandığını söyleyen Özen, “Dikkatimi çeken bir şey oldu. Vefat eden öğretmen çocukların üzerine kapanmıştı. Bir bayan öğretmendi. Ortalık kötüydü, ne diyeceğimi de bilmiyorum. Allah bir daha yaşatmasın. Ben buraya geldiğimde aileler daha gelmemişti. Öğretmenler vardı. Birkaç tane de polis gelmişti” dedi.

Çocukların pencereden atladığını anlatan Özen, “Çocuklar pencereden atlarken ‘Atlamayın’ dedik. Atlayanın da ayağı kırıldı. Çocuklar da ‘Geliyor’ diyerek pencereden atlıyorlardı. Kötü bir andı. Allah bir daha milletimize, devletimize, mahallemize yaşatmasın” diye konuştu.

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.